10 875 лв. дарения са събрани за паметен знак на акад. Ангел Балевски. Продължава дарителската кампания за набиране на средства

Троян има много личности, оставили следа в развитието и историята на града, с които можем да се гордеем. Но като че ли акад. Ангел Балевски в някаква степен е забравен. През месец март Инициативен комитет за поставяне на паметен знак на акад. Ангел Балевски в Троян обяви дарителска сметка за набиране на средства за реализира на своята идея. Голямата цел е в Троян да има паметен знак на академика, който да остане за поколенията и да напомня за неговия принос към науката, към България.

До този момент по дарителската сметка са постъпили 10 875 лв. Инициативният комитет изказва своята дълбока благодарност на дарителите, сред които: Божидар Радойчевски, Васил Радойчевски, „Викис хидравликс“ ООД (Васил Сираков), „ГТМ – А. Балевски Холдинг“ АД – София (Красимир Дачев), Ивайло Адърски, „Илинден“ ЕООД-Плевен (Ваньо Петров), Калин Адърски, „Калинел“ ЕООД (Марин Радевски), Кооперация „Троянска популярна банка“ – Троян (Иван Христов), Марин Миховски, Найден Стаевски, Николай Марковски, Пенчо Адърски, Сашка Яшева, Стефан Сотиров, Тодорина Йончева, Хари Велев, Христофор Стаевски.

Инициативният комитет е благодарен и на хората, допринесли с труда си за реализиране на идеята: Детелин Андреев – безвъзмездно геодезическо заснемане на мястото на паметния знак; арх. Пенко Терзиев – безвъзмездно изработване на архитектурен проект на паметния знак.

Инициативният комитет смята 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, за най-подходящият момент за припомняне ролята на академика в българския културен и научен живот.

Набирането на средства продължава, като всеки, който има възможност и желание, може да се включи:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА в Инвестбанк АД:

BIC IORTBGSF

IBAN BG91IORT80485089447300

Име на сметката/клиента: ИК ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПАМЕТЕН ЗНАК НА АКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.