За втора поредна година Община Тетевен отличи най – добрите в бизнеса за 2018 година

На 18 декември в гр. Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“ и „Работодател на годината 2018“, като тази година имаше нова категория номинации – ,,Инвеститор на годината 2018“. Церемонията се проведе за втори път, като по този начин отново се даде публично признание за качеството на туристическите услуги и развитието на бизнеса. След провеждането на миналогодишните номинации фирмите активно започнаха да се включват в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат в родното си място.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, откри събитието с думите: ,,Уважаеми работодатели, уважаеми хотелиери, уважаеми гости, няма големи и малки общини. Има общини с големи и малки амбиции. Изключително важно е в днешното динамично и трудно време, ние да подкрепяме тези хора, които имат позитивизма, желанието и устрема за работа, за успехи. Днес вие сте тук, защото именно Вие сте хората, които имате желание и спомагате за развитието на община Тетевен. С тези номинации, ние имаме за цел да се издигне престижа на бизнеса пред обществото“. Д-р Бояджиева пожела още повече професионални успехи и весели предстоящи празници.

На събитието присъстваха Тони Стоев, Борис Врабевски и Свилен Русинов – Зам.-кметове на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, Валентина Николаева – Директор на дирекция „Специализирана администрация“, Христо Христов – ИД Дирекция „Бюро по труда“, общински съветници, представители на местни фирми и туристическия бизнес, директори на училища, ученици, членове на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта, гости.

Валентина Николаева и Милкана Иванова разясниха критериите, по които са избрани победителите, като представиха и няколко презентации за най-добрите хотелиери и фирми. След това се премина и към награждаването на най – добрите в своя бранш.

Номинацията за „Хотелиер на годината 2018“ включваше три подкатегории – „Хотел“, „Къщи за гости“ и ,,Стаи за гости“. Първо място в подкатегория „Хотел“ спечели хотел „Св. Екатерина“, с. Рибарица. Първа награда в подкатегория ,,Къща за гости“ спечели ,,Вила Червен“ гр. Тетевен, а в подкатегория ,,Стаи за гости“ – „Виктория“ с. Рибарица към „Център за отслабване и активен отдих „Дебелариум – Мефисто“ ООД.

Наградата за „Работодател на годината 2018” – обща и младежка заетост отиде при ,,Калинел“ ЕООД, а ,,Работодател на годината 2018“ за устойчива заетост – фирми на ,,Макс груп“. Първото място за ,,Инвеститор на годината 2018“ отиде при ,,Камакс“ ООД. „Инвестиции в иновативно бизнес пространство“ спечели „Скорпион 7“ ООД за Бизнес център Балкан, с. Рибарица, който бе открит 2017 година, а „Инвестиции в стартиращ бизнес в сферата на туризма“ – Хармония груп“ АД за хотел „Virgin Ribaritsa“.

Наградените благодариха за получените отличия и отправиха пожелания за едно бъдещо разрастване и процъфтяване на бизнеса, което да допринесе за откриването на все повече работни места. Спечелилите първите три позиции от трите номинации получиха грамоти и плакети, а за доброто настроение на присъстващите бе организирана развлекателна програма от талантливите деца от иновативното Основно училище ,,Георги Бенковски“ с. Черни Вит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.